November 11, 2022

Öka konvertering inför Black Friday

Vi har samlat några tips på hur du som e-handlare kan öka din konvertering under Black Friday och hur du kan göra det enkelt för kunderna att handla i din webshop. Vi vill också visa hur man på bästa sätt kan arbeta med merförsäljning genom att använda standardfunktionerna i Nordisk E-handel.

Hur gör man det enkelt för kunder att handla?

Gör det enkelt för dina besökare att hitta erbjudanden och kampanjer genom att tydligt visa upp dessa på startsidan, använd exempelvis banners som länkar vidare i butiken. Ett annat tips är också att skapa en Black Friday-kategori i toppmenyn så att kunden lätt kan navigera sig till era erbjudanden oavsett vilken sida de kommer in på.

Underlätta för kunderna som kommer in i butiken och vet precis vad de är ute efter genom att jobba aktivt med filter. Gör det enkelt att filtrera i sökningen så att de får fram ett så relevant sökresultat som möjligt.

En annan viktig grej är också att visa upp relevant information genom hela köpresan. Ett exempel är att visa upp tydlig information om leveransvillkor och fraktkostnader så att kunden inte möts av kostnader som tillkommer så sent som i checkouten. Risken för att de avviker och genomför köpet någon annanstans är då stor.

Vad är era 3 bästa tips för merförsäljning?

Att arbeta aktivt med merförsäljning är ett bra sätt att höja kundens totala ordervärde. Med merförsäljning kan du också få befintliga kunderna att köpa ytterligare en extra produkt som du rekommenderar eller uppmuntrar de till att köpa.

Vi har listat 3 tips på hur du kan arbeta med merförsäljning i din butik!

Tips 1
Arbeta med USP:ar (Unique Selling Points) inne på produktsidan som exempel: “Fri frakt vid köp över x kronor”. Att ställa in fri frakt över en viss summa är inställningar man gör på fraktsättet i administrationen. Detta kan göra att kunderna lägger till något extra i varukorgen för att slippa fraktkostnaden.

Tips 2
Visa upp relaterade produkter eller länkade artiklar när en kund är inne på en produktsida.
Detta kan leda till att kunden lägger till något extra som de annars inte hade hittat. Tipsa dina kunder om vilka produkter som fungerar bra tillsammans!

Tips 3
Ytterligare ett tips för att få dina kunder att handla mer är att arbeta med Köp M betala för N vid större köp. Finns det passande produkter i sortimentet som kunden kan ha nytta att köpa fler av, så är det absolut ett enkelt sätt att skapa merförsäljning genom att arbeta med funktionen Köp M betala för N. Det gör det smidigt för kunden att handla och det kanske är en produkt som passar perfekt nu till jul, att köpa fler av och ge bort till hela familjen.

Hur kan man använda en dag som Black Friday för att öka konvertering?

Använd SMS som kanal för att sälja mer
Skapa en brådskande känsla för kunden som leder till försäljning genom att skicka ut ett SMS. Innehållet kan vara att skicka ut om en kampanj eller tillfälligt erbjudande som gäller under en begränsad tid.

Kom igång med SMS kampanjer via vår partner Rule - Läs mer!

Tryck på bästsäljare
Definiera dina mest eftertraktade och sålda produkter genom att visa upp “Bästsäljare” i butiken, detta är en bra strategi att genomföra som lämpar sig bra under Black Friday för att skapa en “buzz” kring dessa produkter och sälja mer.

Starta en egen testbutik