September 27, 2022

Nu finns stöd för Klarna Shipping Assistant (KSA)

Leverans blir allt viktigare för en lyckad konvertering, 77 procent av kunderna lämnar idag checkouten utan att konvertera, en av anledningarna till detta är att det inte finns tillräckligt med leveransalternativ som passar kunden. Nu kan du optimera din e-handel med Klarna Shipping Assistant som finns tillgängligt i Klarna Checkout. Enkel och smidig hantering för dig som e-handlare, samtidigt som slutkonsumenten får fler valmöjligheter när det gäller leveransalternativ och en tydlig bild kring vilka fraktalternativ som finns tillgängliga.

Vad är Klarna Shipping Assistant och hur fungerar det?

Med KSA kan man erbjuda bättre och mer flexibla leveranssätt där slutkonsumenten kan välja mellan allt från närmaste utlämningsställe till Instabox, eller hemleverans med Budbee, just den friheten är vad som gör KSA så smidigt och anpassningsbart.

KSA kopplar ihop din Klarna Checkout med ett TA (Transport Administration) system, så man ställer in i exempelvis nShift eller Logtrade vilka fraktsätt man ska kunna ha och sen hämtas det därifrån.

Efter att kunden har genomfört betalningen så hanterar Klarna spårning för kunder i Klarna-appen. I Klarna-appen kan returer också redovisas, vilket gör att betalningar både kan pausas och betalas tillbaka.

Vilka fördelar finns med att använda KSA?

  • Öka konverteringsgraden med upp till 20 % genom att erbjuda fler transportföretag.
  • Valfrihet och bekvämlighet för kunderna.
  • Ett gränssnitt där du har möjlighet att lyfta fram specifika leveransalternativ, om du exempel vill lyfta expressleverans eller miljövänligt alternativ kan man göra det.
  • Spårnings- och leveransnotiser för kunder i Klarna-appen.
  • Öppettider och lägen för upphämtningsställen.
  • Kunden kan välja mellan flera typer av leveransmetoder exempel box- eller hemleverans.

Är du intresserad av att komma igång med KSA eller vill veta mer? Hör av dig till oss så berättar vi mer!