Så slog RM Jakt försäljningsrekord på årets sämsta månad

För vissa verksamheter som är säsongsbetonade är det lätt att ibland luta sig tillbaka och acceptera när svackorna kommer. RM Jakt, en Nordisk E-handel-kund som säljer jakt- och friluftsutrustning satt i precis den sitsen när de tog hjälp av vår partner InnoSearch. Ett beslut som gav resultat direkt och gjorde säsongens sämsta månad till den bästa någonsin.

Rolf Mattila är grundare av RM Jakt men det var egentligen inte meningen att det skulle bli så. Ett jaktintresse ledde till att hjälpa vännerna med att välja utrustning, som i sin tur ledde till att Rolf började med inköp, som sedan ledde till ett lager, som till slut blev såväl en fysisk butik som en webbutik. Resten är historia. Som ofrivillig e-handlare kan det vara en utmaning att manövrera olika plattformar och leverantörer.

När jag kom i kontakt med Nordisk E-handel hade jag redan testat två andra plattformar och var på väg att ge upp. Jag hade väldigt dåliga erfarenheter av e-handelsleverantörer men det vände helt och hållet med Nordisk E-handel. De har ställt upp och supportat en envis jävel som mig, som inte kunde någonting. Idag kan jag inte säga vad de är för mig, de är allt, säger Rolf.

Enkla medel kan förändra allt

När Rolf startade sin e-handel hade han inte så mycket erfarenhet inom området. Något som ibland kan innebära en risk när det kommer till val av samarbetspartners och leverantörer. Men när RM Jakt fick kontakt med InnoSearch vände turen snabbt.

Vi har tagit hjälp av en byrå tidigare med Google Ads men märkte ingen enorm skillnad. När vi sedan i september började märka en nedgång i försäljningen och inte fick tag i vår gamla byrå kopplade Nordisk E-handel ihop oss med InnoSearch. Jonas hos InnoSearch frågade då om vi skulle börja med att försöka dubblera försäljningen och vi skrattade väl i princip lite åt det, berättar Rolf.

Mycket riktigt skedde det en förändring och under November, som vanligtvis är lågsäsong för RM Jakt, slog de försäljningsrekord.

När vi kom in kunde vi ganska snabbt se att det inte riktigt stod rätt till. Vi fick inte siffrorna att stämma. Så första tiden handlade mycket om att komma igång med spårningen men när vi väl fick den att fungera kunde jag ganska snabbt se att vi kunde förändra väldigt mycket med väldigt små medel, säger Jonas Edin, Digital Ad Specialist på InnoSearch.

Det var häftigt att se vad ett kompetent google-arbete kan göra för skillnad, säger Rolf.

InnoSearch arbetsfilosofi är att all tillväxt för e-handlare som de jobbar med ska ske med lönsamhet. Ett arbete som underlättas mycket av en e-handelsleverantör som är lyhörd.

Vårt samarbete med Nordisk E-handel är väldigt bra. Det finns en färdig kommunikationsväg mellan oss och det underlättar mycket för e-handlaren. Om vi kan identifiera något som e-handlaren behöver är Nordisk E-handel väldigt lyhörda och har mycket kompetens vilket gör att vi kan skapa bättre förutsättningar för kunden tillsammans, avslutar Jonas.

Tillsammans med partners som InnoSearch kan vi se till att våra gemensamma kunder får den hjälp de behöver. Du är expert på din bransch och vi är experter på e-handel. Poängen är att du ska få syssla med det du kan och vara säker på att din e-handel är i trygga händer.
Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!