November 7, 2022

Fakturaköp i e-handeln

Marknaden för e-handel har en fortsatt tillväxt, och köpupplevelsen för B2B blir allt viktigare att optimera och ta hänsyn till, för att möta kundernas behov och krav på smidighet. Tillsammans med Wasa Kredit har du nu möjlighet att erbjuda dina kunder faktura som betalsätt direkt i Nordisk E-handel för din e-handel B2B.

Fakturaköp är ett tryggt och flexibelt betalsätt, både för dig som e-handlare och för dina kunder. Upplägget för fakturaköp innebär att kunden först får varan i sin besittning, därefter får kunden 30 dagar på sig att betala fakturan. Du som e-handlare får betalt från Wasa Kredit inom 2-3 bankdagar, vilket gör det mer riskfritt för dig som företagare då Wasa Kredit står för skuldrisken ut mot kunden.

Så kommer du igång med fakturaköp

1. Teckna ett samarbetsavtal med Wasa Kredit.
2. Koppla på betalsättet i din webbutik. När du har gjort det ser kunden fakturaköp som betalmetod i kassan.
3. Automatiserat flöde: När kunden har valt faktura som betalsätt sker hela köpprocessen automatiskt, kontroll av kund, firmatecknare och kreditbedömningen görs i kassan.
4. Signering sker med Mobilt BankID.
5. Köp godkänns och varan levereras till kund.
6. Affären är genomförd och du får betalt.

Vill du komma igång med fakturaköp för din e-handel, hör av dig till oss så berättar vi mer!