September 27, 2022

Förbered dig inför Google Analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) är här och från och med juni 2023 är den uppdaterade versionen av Google Analytics branschstandard. Att byta till GA4 ger dig som e-handlare flera fördelar som gör det enklare att hålla koll på dina besökare och att estimera kommande trender. Men inför bytet, finns det några saker att tänka på. Låt oss prata om hur du förbereder dig inför GA4!

Läs på!

GA4 innehåller flera mycket välkomna uppdateringar, och för att få ut så mycket som möjligt av den nya versionen är det en god idé att läsa på vad den innebär. Visste du till exempel att GA4, med hjälp av AI och maskininlärning, kan förutspå trender i din webbshop? GA4 ger dig även större insyn i kundresan vilket hjälper dig mycket när du lägger upp exempelvis strategi och planerar marknadsföring. Det finns med andra ord en hel del som både är nytt och spännande.

Här kan du läsa mer om vad GA4 erbjuder!

Skapa en ny egendom

För att komma igång med GA4 behöver du skapa en så kallad Google Analytics 4-egendom för din e-handel. Detta gör du smidigt genom ditt befintliga Google Analytics-konto. När du skapat en GA4-egendom kommer den att samla data jämsides med gamla Google Analytics. Din tidigare data och din gamla setup kommer att finnas kvar och bevaras. När du skapar en GA4-egendom kommer du alltså att ha tillgång till både den nya, och den gamla versionen.

Det du ska veta är att Google Analytics 4 inte är bakåtkompatibel. Att GA4 inte är bakåtkompatibel betyder att den data som du har i gamla Google Analytics inte kommer att migreras till GA4. Att starta en GA4-egendom så tidigt som möjligt, är därför önskvärt och ger dig chansen att samla ordentligt med data innan den gamla versionen inte längre uppdateras med ny data.

Ta experthjälp

Du kanske känner till att GA4 varit en snackis ett tag. Många anser faktiskt den uppdaterade och förbättrade versionen vara revolutionerande för e-handlare. Som nämnt kommer GA4 med önskvärda funktioner som hjälper dig att estimera resultat och ger dig en större inblick i dina besökare och kunder. Om nämnda funktioner används på rätt sätt kan de innebära ökad konvertering och nya höjder.

Om du inte känner dig helt säker på hur du hämtar GA4 och implementerar dess funktioner i din e-handel, är ett varmt tips att ta experthjälp. På så sätt säkerställer du att inställningarna i GA4 är anpassade efter just din webbutik. Dessutom säkerställer du att du nyttjar GA4 på bästa möjliga vis.

Vi på Nordisk E-handel hjälper varje dag e-handlare att växa och utvecklas. Vill du ha hjälp att komma igång med Google Analytics 4? Ta kontakt med oss här.