March 9, 2022

Betallösning – så hittar du rätt för din e-handel

Att hitta rätt betallösning hjälper inte bara dig att bli konkurrenskraftig utan kan till och med vara avgörande för om din e-handel lyckas eller inte. Många kunder är känsliga för en osmidig checkout och finns inte betalningsalternativet de vill använda kan det sluta med att de lämnar utan ett köp. Så, hur hittar du rätt?

Frågor du ska ställa dig i sökandet

Gå tillbaka till din affärsplan, din målgruppsanalys och tänk efter. Vad säljer du för produkter? Vem köper den? Och vilka betalningsalternativ matchar bäst behoven? En bra tumregel är till exempel att lätta, snabba direktbetalningar är omtyckta vid mindre köp medan många föredrar faktura vid större och dyrare köp. Kanske är prenumerationsbetalning att föredra?

Vilken är din målgrupp och vad är deras behov?

Med digitala nyhetsbrev kan du målgruppsanpassa i högre grad och kommunicera mer med individer än med en folkmassa. Genom att dela upp ditt utskick demografiskt, åldersmässigt, intressemässigt och för män eller kvinnor har du möjlighet att bygga kundkontakter där varje mottagare känner sig utvald. Kunskapen från föregående punkt kan även användas för målgruppsanpassning.

Var säljer du och var vill du sälja?

Många e-handlare tar tillfället som onlineförsäljning erbjuder i akt och utforskar sina möjligheter utomlands. Men, då är det viktigt att du gör samma research i de andra länderna. Föredragna betalningslösningar varierar nämligen mellan olika länder. Dessutom behöver du se till att de alternativ du väljer kan hantera försäljning i olika länder.

Vad har du för budget?

Dessvärre påverkas många funktioner i din webbshop av din budget. Samma sak gäller för betalningsalternativ. Så kika på vad du har för budget och vad du tycker är värt. Olika betalningslösningar har också olika betalningsmodeller. Därför krävs det att du gör lite research och inte blir överraskad.

Hur vill du göra med leverantörer?

Efter du funderat på vad du vill kunna erbjuda för betalningsmetoder behöver du också hitta leverantörer som kan hantera de olika metoderna. Kanske kan du hitta en som kan bistå med alla? Eller behöver du dela upp det mellan olika leverantörer? En viktig sak att ha i åtanke när du väljer leverantör är deras checkout. Även den påverkar om någon faktiskt genomför ett köp eller inte.

Hur blir det i din webbshop?

Vad har du för e-handelslösning? Kan de hjälpa dig att snabbt integrera din betalleverantör? Många e-handelsplattformar har färdiga integrationer mot olika betalleverantörer. Med det sagt behöver du inte välja dem för det. Men ofta är det en sådan fördel man kan ta del av för att allt ska ske så snabbt som möjligt.

Vi på Nordisk E-handel samarbetar med ett flertal partners som med fördel kan boosta din webbshop. Bland dem finns färdiga integrationer mot populära betalleverantörer för att du på ett sömlöst sätt kan välja dem om du vill. Vill du veta mer om vilka partners vi jobbar med? Då hittar du dem här!

Starta en testbutik idag!