February 22, 2022

Att tänka på när du väljer e-handelsplattform

Ska du starta e-handel? Eller har du redan en webbutik men är missnöjd med din plattform? Då kanske det är dags att hitta en plattform som passar dina behov. När du ska göra det så är det bra att ha vissa saker i åtanke. Här kan du läsa allt om vilka egenskaper du kan leta efter och vilka parametrar du ska bedöma på!

Att tänka på innan du börjar leta

Innan du börjar leta och göra research på olika e-handelsplattformar så kan du sätta dig ner och samla lite tankar och förhoppningar – liksom skapa en lättare strategi innan du ger dig ut. På så sätt får du en större förståelse kring vilka egenskaper du ska leta efter hos en e-handelslösning och vilka parametrar som du ska bedöma. Du får helt enkelt reda på vad som är viktigast för dig.

 • Vad har du för mål? Vart vill du med din e-handel? Det är viktigt att tänka på eftersom den plattformen du väljer bör kunna tillgodose de behoven. Om du till exempel vill att din e-handel ska växa ska du ha en plattform som du kan växa hos.

 • Hur mycket kan du/vill du göra själv? Beroende på din kunskapsnivå eller vilja att lära dig mycket om maskineriet bakom e-handeln kommer du att behöva en partner som kan möta det. Om du vill vara inblandad, hur inblandad du vill vara och vilket stöd du vill ha kommer att påverka ditt val av plattform.

 • Vad har du för budget? Kanske inte det roligaste att behöva tänka på direkt. Men det kommer trots allt att bli avgörande för vilka plattformar du kan undersöka. Med det sagt, när din e-handel tar fart kommer du att ha en annan budget och andra behov. Så bäst är det att leta efter en plattform som kan tillgodose ditt tidiga behov av lägre kostnad med potentiellt färre funktioner, och ditt senare behov av fler funktioner till ett potentiellt högre pris.

Överväg detta när du väljer plattform

När du sedan går vidare för att undersöka e-handelsplattformar ska du kika på det här:

 • Open Source, hyr- eller köplösning?
 • Tillväxtmöjligheter – kan du växla upp och ner på samma plattform?
 • Designfunktioner – hur ser plattformens designmöjligheter ut? Och matchar de dina förväntningar och behov?
 • Kostnad.
 • Existerande integrationer – vad har plattformen för existerande integrationer? Är det något som kan vara fördelaktigt för dig?
 • Har plattformen en testbutik? Kika i så fall igenom den och få en bättre bild av vad du kan förvänta dig.
 • Support – vad kan plattformen erbjuda för support?
 • Referenser – kika på/ ta kontakt med referenskunder hos plattformen så att du får en närmare inblick i hur de arbetar.

Har du frågor om vår plattform och hur den fungerar? Hör av dig till oss eller skapa en testbutik och utforska dina möjligheter!