February 16, 2022

6 anledningar till att starta e-handel

Det är ingen som missat framgångarna som skördats inom e-handeln. Och kanske har det lockat även din nyfikenhet? E-handelsvärlden har öppnat många dörrar för många människor och företag – stora som små. Om du behöver mer övertalning så har vi samlat ihop 6 väldigt goda anledningar till att starta en e-handel.

1. Större frihet

Att driva en e-handel innebär många friheter. Men den allra största av dem måste vara din egna fria mobilitet. Om du letar efter en av de yrkena som tillåter dig att befinna dig var du vill – så är ju e-handel ett strålande alternativ.

2. En bredare målgrupp

Har du en fysisk butik idag eller pendlar mellan e-handel och fysisk butik har e-handeln en stor usp du inte hittar på annat sätt – nämligen mängden potentiella köpare. Genom att sälja dina produkter/ tjänster via en webbutik eller en marknadsplats online får du tillgång till potentiella köpare över hela landet och till och med globalt om du skulle önska.

3. Fler valmöjligheter

Till skillnad från att ha en fysisk butik har du med en webbutik fler valmöjligheter kring hur du vill bedriva verksamhet och därmed även lägga upp ditt liv. Om du har en fysisk butik behöver den till exempel alltid vara bemannad under dina öppettider – något som till slut leder till att du behöver anställa om du ska hinna med dina övriga uppgifter. Men med en e-handel kan du välja helt själv hur du vill göra. Och växer du kan du outsourca de flesta andra uppgifterna.

4. Fler potentiella intäkter

Precis som att du utan mer ansträngning kan nå kunder över hela landet kan du även utan större ansträngning tjäna mer pengar. Din e-handel tickar ju nämligen på även under de timmar som du ligger och sover.

5. Mer flexibilitet

Som du säkert redan förstått väger just flexibiliteten, valmöjligheterna och friheten med att driva e-handel tungt för de flesta. Ännu en punkt som är flexibel är hur du väljer att göra med ditt fysiska lager. Många e-handlare har inte ens ett lager utan jobbar med dropshipping-metoden. Och eftersom du inte är fysiskt knuten till ditt lager kan du även välja att ha det i ett område som kostar mindre men kanske ligger lite längre bort.

6. Direkta lärdomar och resultat

En stor usp som e-handeln har kontra fysisk handel är just möjligheterna för utveckling och att möta kundernas behov. Genom din e-handel får du direkta indikationer på vad dina kunder tycker om och köper. Indikationer som du sedan kan dra lärdom av och utveckla din webbutik efter.

Nyfiken på hur du startar e-handel? Läs vår guide!

Starta en testbutik!