February 9, 2022

Närma dig dina kunder med Swish

Att syssla med e-handel innebär till stor del att vara på tårna kring sina kunders beteenden och förändrade behov. Ett exempel på det är just betalningsmetoder Swish – som snabbt blivit ett populärt alternativ för många e-handelskunder.

Swish har etablerat sin plats som storfavorit hos svenskarna. Att snabbt kunna lösa en skuld, nota eller inköp med Swish har helt enkelt gjort våra liv så mycket enklare. I Sverige har företag kunnat ta betalt via Swish sedan 2014. Och 2017 utvecklades en specifik funktion för just e-handel. Något som gett e-handlare en närmare tillgång till Swish enorma mängd användare.

Varför Swish?

Som nämnt finns det en enorm mängd människor som använder Swish – närmare 80% av Sveriges befolkning gör det. Men det är inte den enda uspen Swish har som betalningsmetod.

Fördelar med Swish:

  • Swish ökar konverteringsgraden
  • Det finns tillgängligt för alla dina potentiella kunder som har sin telefon
  • För dina kunder innebär Swish trygga betalningar
  • Dessutom har du möjlighet att erbjuda direkta återbetalningar
  • Du får betalt snabbare
  • Du når de kunder som inte vill dela med sig av känslig information så som kortnummer

Så här fungerar det

Den tjänst som utvecklats av Swish för e-handel heter Swish Handel. Och för att komma igång med Swish på din e-handel behöver du ansluta det hos din bank och därigenom får du tillgång till ett Swishnummer. Det numret kommer i sin tur att kopplas direkt till ditt betalkonto.

För att du ska kunna använda det och låta dina kunder betala via Swish så behöver du installera tjänsten i din webbutik. Allra vanligast är det att man får hjälp via sin e-handelsplattform eller den checkout-tjänst man använder. Om du i dagsläget står i startgroparna och väljer mellan olika leverantörer kan detta vara en bra sak att ha i åtanke. Om du vill att dina kunder ska ha möjlighet att betala via swish kan du undersöka det hos olika checkouts och ta ett beslut därefter.

Nordisk E-handel med Swish

Vill du undersöka hur man kan ansluta Swish hos oss på Nordisk E-handel? Vi erbjuder färdiga integrationer mot flera större betalleverantörer. Swish finns inkluderat i Klarna Checkout, Ecster Pay, Nets Easy, Swedbank Pay och Wasa Kredit.

Hör av dig så berättar vi mer!