June 17, 2021

4 tips för en framgångsrik e-handel

E-handel är idag en självklarhet för många, men vägen till en framgångsrik e-handel är inte alltid så lätt. Man måste hänga med i svängarna samtidigt som man aktar sig för fallgroparna. Vi på Nordisk E-handel vet hur svårt det kan vara att starta och lyckas med sin e-handel. Det finns dock vissa saker man kan göra för att ge din e-handel så bra förutsättningar som möjligt.

Identifiera din målgrupp

Målgruppsanpassning hör vi mycket om idag när det gäller marknadsföring, men det behöver även anpassas i andra delar din verksamhet, exempelvis webbdesign, produktsortiment och prisbild. Därför ska du även utforma din e-handel efter din målgrupps behov och önskemål. Hur vill de få veta om er? Vilka förväntningar har din målgrupp när de går in på en e-handel? Detta är frågor du måste kunna svara på för att anpassa din e-handel efter din målgrupp.

Kunskap är makt

Att göra din research kan vara det som bär eller brister i din e-handel. Med mer kunskap kring hur marknaden ser ut, vilka konkurrenter du har och hur du bäst ska nå ut till din målgrupp kan du optimera din e-handel på bästa möjliga vis. Du behöver inte uppfinna hjulet alla gånger. Kika runt lite på hur andra e-handlare gör och ta till dig av nyttiga tips och trix. Ju mer din e-handel växer, desto mer frihet har du till att designa den exakt som du vill ha den.

Vi på Nordisk e-handel kan hjälpa dig fylla ryggsäcken med råd och guider för dig och din e-handel. Kika in de senaste nyheterna här.

Håll det enkelt

Tänk att din e-handel är en fysisk butik. I början ska 95% av det du gör handla om att få in fler besökare i butiken, så krångla inte för mycket med logistiken och administrationen. När du sen växer kan fokus skiftas mot de befintliga besökarna där målet istället blir att göra det mer attraktivt för dem att handla mer.

Läs mer om hur du får fart på din försäljning här.

Håll bollen i rullning

Se till att sätta igång och genomför utvärderingar under resans gång. Med tiden får du även möjligheten att se vilka delar av din e-handel som kräver förbättring, men det kräver att du sätter igång och inte stannar upp.

Som sagt, att driva en e-handel är inte alltid så lätt. Vi på Nordisk e-handel är experter på just e-handel och har en hel del råd och guider som kan hjälpa dig med att utveckla din webshop. Det är bara att hojta om du har några frågetecken!