June 10, 2021

Kom igång med e-handel

E-handeln växer rekordsnabbt, och omsätter nu över 100 miljarder kronor. Allt fler delar av vår vardag sköts på nätet. Möten sköts via videosamtal och kläder beställs hem till närmsta postombud. Till och med mat beställs hem, direkt till dörren. Just detta är varför du borde komma igång med din alldeles egna e-handel.

Om du ska starta en e-handel är det bäst att du börjar i rätt ände. Gör gärna en affärsplan där du bestämmer dig för din huvudstrategi. Vilka är de viktigaste konkurrensfördelarna med din nya butik? Är det pris eller servicegrad? Utbud av sortiment? Eller att du är väldigt nischad och kunnig inom ditt område? Med din affärsplan i handen blir utformningen av din e-handel mycket lättare. Du kan redan då se vilka behov och önskemål du har för din butik.

Tänk igenom

  • Vilken e-plattform passar dig? Vill du ha handelsplattform och betalsätt samlade i en lösning eller separata?
  • Vilka betallösningar vill du kunna erbjuda?
  • Hur tänker du kring ditt lager och hur ska varorna skickas till kunderna? Löser du det själv eller tar du hjälp av en distributör? Hur ska du hantera eventuella returer?
  • Om du har kunder utomlands, hur fungerar distributionen då? Vilka lagar gäller då?
  • Hur ska dina kunder hitta dig? Hur tänker du marknadsföra dig?
  • Vilka lagar är det som gäller vid e-handel?
  • Hur mycket tid kan du lägga på din e-handel? Behöver du anställa medarbetare som kan hjälpa till?

En möjlighet att växa

En e-handelslösning gör det möjligt för din butik att växa utan gigantiska kostnader. Det behöver inte heller vara krångligt att komma igång. Oavsett om du håller på att starta upp din e-handel eller vill komplettera din fysiska butik så bör du ha tänkt igenom på en del grejer. Se till att välja en e-plattform som kan erbjuda paketlösningar där din e-handel kan växa med din verksamhet, så du inte behöver lägga mer tid och resurser än vad du borde.

En e-handel behöver inte ersätta en fysisk butik, men det är ett fantastiskt sätt att komplettera för att bredda sin kundskara. Genom att implementera en e-handel i din verksamhet kan kunder över hela världen nå din butik på bara några klick.

Är du fortfarande lite osäker på hur du vill utforma din e-handel? Här hos oss på nordiskehandel.se kan du enkelt skapa en testbutik och designa din helt egna e-handel, helt kravfritt. Lycka till!