December 16, 2020

Skandinaviens största trumbutik online

Tillsammans med betalleverantören Ecster Pay och Skandinaviens största trumbutik Slagverkskompaniet har vi genomfört en exklusiv intervju. I intervjun nedan kan du läsa om hur det är att använda Nordisk e-handel som hyrplattform, fördelarna med att använda Escter Pay som betalmetod, vilka betalsätt deras kunder föredrar och hur Slagverkskompaniet startade sin befintliga e-handel år 2009.

“Slagverkskompaniet: Planen är att köra gasen i botten”

Om du tror att en sejarmatta hör hemma på vardagsrumsgolvet har du antagligen aldrig hört talas om Slagverkskompaniet. Men för batterister är webbshopen i Forshaga förstavalet när det gäller skinn, stockar, kompletta trumset och annat som hjälper grannskapet hålla takten.

Ett svårslaget utbud, snabba leveranser och låga priser är en del av förklaringen. Men kanske viktigast är att Slagverkskompaniet trots ökade volymer aldrig slutat vara passionerade trumnördar som gärna talar sig varma om en cymbaltilter på Youtube och listar "fränheter" i stället för "nyheter" på hemsidan. Vi tog ett snack med Calle Boman, försäljningschef på Slagverkskompaniet.

Hur började allt?
– Det startade egentligen i ett hörn i en musikaffär i Torsby på 1990-talet, där grundaren Micke hade en typ av postorderförsäljning. Han jobbade mycket med dansband som var ute och turnerade och såg till att förse dem med utrustning. 2000 kom jag in och sa till honom att han behövde en hemsida. "Det kan du göra om du vill", sa han, så jag programmerade en enkel sida i html. Det var ingen regelrätt webbshop egentligen, bara postförskott där ordrarna mejlades in, men det funkade.

Hur länge har ni haft Nordisk E-handel som plattform?
– Sedan 2009 då vi för första gången startade upp en riktig webbshop. Att mejla fram och tillbaka med varje kund som beställde gav i och för sig en väldigt personlig kontakt, men allt det administrativa blev mycket enklare när vi bytte. Det behövdes inte minst i takt med att försäljningen ökade.

Ni använder ju Ecster Pay genom Nordisk E-handel. Vad är ert intryck?
– Jag är en stor förespråkare av Ecster Pay av flera skäl. Att få pengarna redan dagen efter är absolut bra och i och med den nya checkouten som lanserades för något år sedan har gränssnitten verkligen fått ett lyft. Det är väldigt tydligt och nästan svårt för kunderna att misslyckas. Dessutom har den en admin som man inte behöver gå en kurs för att förstå. Jag tycker också att det är väldigt prisvärt om man ser till vad man får och konkurrenternas erbjudanden.

Vilka betalsätt använder era kunder?
– Nästan tre av fyra tror jag använder Swish när de betalar. Vi är ett modernt företag, men vi har lite av en gammaldags aura, därför gillar vi också Ecster Pay Link. Det finns kunder som inte gillar webbshoppar eller som ringer från turnébussen och då kan vi slutföra beställningen och bara skicka en betallänk till dem. Om du snackar med en kund på telefon och sedan hänvisar dem till webshoppen finns stor risk att de ångrar sig eller köper samma sak någon annanstans. Vi får tillbaka lite av den direkta kundkontakten vi hade när vi tog ordrar via mejl i början.

Vad skulle du ge för tips till den som vill starta en webbshop i dag?
– Även om du startar en liten webbshop för skojs skull skulle jag rekommendera att du skaffar ett ordentligt affärssystem och lägger upp sakerna rätt från början. När det börjar rulla på och ordrarna kommer in kommer du inte ha tid att styra upp ett nytt affärssystem, men det hjälper dig mycket att ha det på plats.

Hur ser framtiden ut för er? Har ni några planer på att bredda er och kanske börja sälja gitarrer, pianon och PA?
– Nej, aldrig i livet. Vi älskar trummor och vi kan trummor och planen är att köra gasen i botten med det så länge det håller. Precis som vi gjort så här långt.

Just nu har Ecster Pay har ett exslusivt erbjudande framtill 15 januari 2021.
Transaktionsavgift på 1,70 %, inga fasta kostnader och helt utan bindningstid! Beställ Ecster Pay

Är du intresserad av att starta webbshop?
Kontakta oss på Nordisk e-handel så hjälper vi dig vidare och tar fram den bästa lösningen efter dina önskemål.