March 24, 2020

D-Congress 2020 - Revolution Race

Vad är D-Congress?
D-Congress arrangeras av Svensk Digital Handel, Svenska Mässan och Svensk Handel. Med 2200 deltagare, 110 utställare och 66 talare är D-Congress Sveriges största e-handelsevent. Hela ekosystemet inom den digitala handeln i Sverige är samlade under en dag för att lyssna på inspirerande talare, byta erfarenheter och knyta nya affärskontakter. Mässan ägde rum 5 mars i Göteborg på Svenska Mässan och eValent Group var där för att ta del av allt vad mässan hade att erbjuda.

Seminarie - Revolution Race
Pernilla Nyrensten - medgrundare
De som är banbrytande lyssnar inte på experterna"

RevolutionRace grundades 2013 av Pernilla och Niclas Nyrensten och säljer, vad de själva kallar, "Happy Outdoor”-kläder. De såg en lucka i branschen där ingen annan sålde färgglada outdoor-kläder.
Revolution Race har ökat sin omsättning från 0 till 350 miljoner kronor sen de började. Pernilla berättade att en stor anledning till att de lyckats så bra beror på att man redan från början satsade mycket på sociala medier där man lägger mycket tid på att kommunicera med kunderna för att veta vad de tycker och vad de vill att att man skulle göra med sitt sortiment.
Ett exempel som Pernilla tog upp var när man tog fram en ny outdoor-byxa i 8 olika färger och lät sen deras kunder och följare rösta fram vilka 4 som skulle bli en del av sortimentet.
”Nöjda kunder är allt”

Revolution Race arbetar mycket med personliga och informativa videos. Där många andra inom deras bransch gör videos och bilder med häftiga vyer eller action-scener med skidåkare som hoppar från helikoptrar, downhill mountain bikes eller liknande så gör Revolution Race videos där medgrundare Niclas enkelt och tydligt går genom funktionaliteten i varje plagg.
Pernilla berättade om deras första video där deras kontakt på Facebook sa till dem att de måste börja med videos, det kommer slå stort. Videon de gjorde var med en enkel mobiltelefon, tagen halvt i motljus, där Niclas berättar om ett par byxor. Videon lades upp och trots kommentaren från deras kontakt på Facebook att detta var inte alls i den kvalité som det borde varit, så fick de snabbt över 1 miljon visningar.
Pernilla säger att det man gör på sociala medier ska kännas äkta och personligt. Hon rekommenderar alla att arbeta med videos och att man kan göra det enkelt och köra med mobilkameran bara, det behöver inte vara så påkostat.

Utöver att kommunicera med sina kunder i sociala medier så arbetar Revolution Race även mycket med att visa upp vad deras kunder tycker. Pernilla säger att man ska låta ens kunder berätta för andra vad de tycker om er.

Tankar från Nordisk E-handel
Vår kollega Filip var på plats på D-Congress och har nedan delat med sig av sina tankar kring semiunariet. Men vem är då Filip? Filip har varit hos eValent Group sen 2014 och är sedan 2018 Produkt- och Projektchef för Nordisk e-handel.

Kommentar efter Revolution Race
Det är så klart alltid väldigt inspirerande att lyssna på en framgångshistoria och man blir väldigt taggad själv att köra igång med förändringar och förbättringar. Bara av den anledningen tycker jag verkligen att våra e-handlare borde gå på denna typen av mässor. Det är så värt det för att få inspiration!
Revolution Races arbete med att prata med sina kunder på det sättet de gör tycker jag är helt rätt, man vinner mycket på att vara personlig och öppen, framförallt om man har ett eget varumärke eller är en lite mindre e-handlare.
Just att visa vad ens kunder tycker har jag förespråkat länge, det skapar trygghet hos nya besökare. Detta är en av anledningarna till att vi ingick ett samarbete med Trustpilot, för att kunna erbjuda en sådan tjänst som vi själva känner är rätt för våra kunder.