May 23, 2023

Så SEO-optimerar du för Amazon

Amazon är en av de mest populära plattformarna där du som e-handlare kan sälja dina produkter. Dessutom kan du se till att öka din synlighet – och på sikt även din försäljning – genom att optimera din produktinformation.

SEO-optimera dina produkter på Amazon

Att veta vilken information som är viktigast och vad man ska tänka på när man skriver produktinformation kan vara svårt. Därför har vi listat några användbara tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig en bit på vägen.

Fokusera på nyckelord

Precis som på en vanlig hemsida är det viktigt att fokusera på relevanta sökord i din produktinformation. Tänk på vilka sökord som dina kunder skulle använda för att hitta din produkt och inkludera dem i din produktbeskrivning, titel och bullet points. Vad vill du synas för och vad bör du synas för? Det kan ibland vara två olika saker.

Nyttja Amazons bulletpoints

En viktig funktion på Amazon är att de använder sig av bulletpoints, eller en punktlista, för att visa produktinformation som kunderna söker efter. Där är det viktigt att du inkluderar sökord, men samtidigt fokuserar på din produkts funktion och vilka fördelar den har.

Tänk igenom produktnamn

En av de viktigaste sakerna när det gäller att ranka högt på Amazon är produktens namn. Tänk därför på att inkludera sökord och beskrivande ord i produktnamnet. På så sätt kan du få med vad produkten är och vilka unika egenskaper den har.

Lägg fokus på produktbeskrivning

Vilken produktbeskrivning du har kan vara det som övertygar dina kunder att köpa just din produkt. Därför är det viktigt att den är välskriven, ger en tydlig och bra beskrivning av produkten och även återigen – innehåller relevanta sökord.

Bra bilder

Bilder spelar en stor roll när det gäller att locka kunderna till att köpa just din produkt. Vi rekommenderar att du använder bilder av hög kvalitet, men även flera olika bilder som kan visa produkter från flera olika håll.

Använd dig av kundrecensioner

Inte nog med att kundrecensioner kan få fler kunder att köpa just din vara – de är också viktiga för att ranka högt på Amazon. Se därför till att uppmuntra dina kunder till att lämna recensioner efter köp, och svara på eventuella frågor som potentiella kunder skulle kunna ha.

Placera i relevant kategori

Tänk på att välja rätt kategori för produkten och att använda relevanta sökord i din kategorititel. Beroende på var du placerar din produkt kan det påverka din synlighet på Amazon.

Genom att lägga fokus på att optimera din produktinformation kan du inte bara öka din synlighet, utan även din försäljning på Amazon. En röd tråd genom allt är återigen att fokusera på sökord – och att kunna särskilja vilka ord du vill synas för och vilka du måste synas för. Stort lycka till med din försäljning!