May 3, 2023

Elbutik öppnar första fysiska butiken – så ser de på framtiden

Elbutik har en lång och framgångsrik historia inom e-handel och nu tar man det spännande steget i att öppna den första fysiska butiken. Som kunder hos Nordisk E-handel i över 15 års tid tycker vi givetvis att det är lite extra roligt, så vi tog tillfället i akt att ställa ett par frågor kring öppningen, valet av plats samt hur framtiden ser ut för Elbutik.

Vill etablera en rikstäckande kedja

Anledningen till att man valde att lansera den första fysiska butiken just nu beror enligt Andreas Niss, CEO på Elektroimportøren, på att man snabbt ville komma igång med planen kring etableringen av fysiska butiker.

– Efter att Elektroimportøren köpte Elbutik i mars i fjol så har vi hela tiden haft en plan att etablera fysiska butiker. Vår ambition är att vi de kommande åren ska etablera en rikstäckande kedja av butiker som funkar på bästa möjliga sätt tillsammans med vår nätbutik Elbutik.se. Att butiken öppnade just nu beror helt enkelt på att vi har gjort det så fort som möjligt, säger Andreas Niss.

Hur kommer det sig att valet föll på Veddesta?

– Storstockholm har varit vårt förstahandsval när det gäller den första fysiska butiken. Barkarby är ett av Stockholms största handelsområden och Veddesta ligger i anknytning till Barkarby. Här fick vi tag på en bra lokal med stor parkeringsplats och goda butiksgrannar, fortsätter Andreas.

Framtiden för Elbutik – vill bli bäst på omnikanal

När det gäller frågan om hur framtiden ser ut samt hur man kommer jobba med kombinationen av fysisk butik och e-handel är svaret enkelt.

– Vi ska nu utveckla oss som företag till att bli bäst på omnikanal. Det betyder att vi måste fortsätta att utveckla oss på nätet samtidigt som vi etablerar nya butiker som samspelar med nätet. Det vill säga, ge kunderna bättre möjligheter när det gäller val av leveranser, ett enklare sätt att handla och större tillgång till support, avslutar Andreas.

Vi på Nordisk E-handel önskar Elbutik ett stort lycka till med den nya butiken!