March 29, 2022

Vad är en e-handelslösning?

Onlineförsäljning och e-handel kan kännas riktigt snårigt och svårt om man inte har någon tidigare erfarenhet. Många av våra kunder på Nordisk E-handel förverkligar sina drömmar om att driva egen webbutik helt utan tidigare erfarenhet. I mångt och mycket är det möjligt på grund av en helomfattande e-handelslösning.

En e-handelslösning är en samlad och paketerad tjänst som i princip ger dig en webbutik som är färdig att använda. Om du skulle sätta ihop en egen e-handel skulle det krävas mycket arbete, som dessutom skulle underlättas av en del erfarenhet och kunskap. Men med hjälp av en e-handelslösning kan du alltså fokusera helt och hållet på din verksamhet och dina produkter/ tjänster får stå i centrum istället för tekniken bakom.

Allt du behöver i ett

När du ska driva e-handel behöver du ha en del saker på plats för att locka till dig kunder. Dessa saker utvecklas dessutom i snabb takt med kundernas varierande krav. Men det kan till exempel handla om olika betalningsalternativ, checkouter, annonsering och lageruppdateringar, för att nämna några saker.

Att själv sätta ihop alla delar av en webbutik är tidskrävande och inte helt lätt om man inte gjort det förut. Med en e-handelslösning får du, om du vill, ett färdigt paket där integrationer och setup redan är fixat åt dig. Alltså kan du i princip gå in och välja design och utseende på webbshoppen men resterande beståndsdelar i själva e-handeln är på plats redan.

Färdigpaketerad eller skräddarsydd?

Vi på Nordisk E-handel erbjuder en e-handelslösning till våra kunder som är möjlig att få färdigpaketerad såväl som skräddarsydd. Det betyder precis vad det låter som. Om du vill kunna starta din e-handel imorgon och gärna slipper tänka på allt runtomkring så kan du välja en färdigpaketerad lösning – och bara välja en design. Men vill du involvera dig och välja egna alternativ så kan vi skräddarsy en lösning som passar dig och din verksamhet.

Det viktigaste är att du som e-handlare känner att du kan fokusera på din verksamhet och göra det som du är bra på!

Att tänka på innan du väljer e-handelslösning

Om du funderar på att starta en webbutik så vill vi tipsa om att sätta dig ner och tänka igenom ett par saker innan du väljer en e-handelslösning. Framförallt är det bra att tänka lite på framtiden – vad är ditt mål med din e-handel? Hur tror och hoppas du att den ser ut om 5 år? Beroende på vart du vill ta dig med din e-handel så kan du välja en e-handelslösning baserat på det. Det styr nämligen hur du ska undersöka olika alternativ. Om du till exempel vill att din e-handel ska kunna växa behöver du kika på en lösning där det är lätt för dig att växla upp och ner vid behov.

Är du nyfiken på hur din e-handel skulle kunna se ut och fungera? Du kan skapa en testbutik hos oss och se dig omkring.