"Möjligheterna är oändliga tycker jag"

Det var för ungefär två år sedan som Pia insåg att hon inte längre ville låta sitt liv styras av ett traditionellt arbetes regler och rutiner. Hon drömde om frihet och bestämde sig för att starta en e-handel. Pia kontaktade Nordisk E-handel och kort därefter blev Butik PS verklighet. Efter två prövande och spännande år har hon samlat på sig en hel del värdefulla erfarenheter. Här berättar hon om sin resa, alla möjligheter och utmaningar och sina bästa råd till dig som också går i e-handelstankar.

Frågar du 1000 e-handlare vad deras motivation var bakom beslutet att starta en e-handel kommer du troligtvis att få 1000 olika svar. Bakom Pias beslut fanns en önskan om större frihet.

Jag har varit anställd hur många år som helst. Sedan träffade jag en man och det kom att visa sig att både hans och mina föräldrar gick bort innan de hann gå i pension. Det får en att tänka till. Jag vill inte gå till ett jobb 7-16 för att någon annan bestämmer det, så jag bestämde mig för att sluta med det. Jag ville bestämma över mig själv, berättar Pia.

Mycket riktigt startade hon Butik PS, som är inriktad på heminredning och presenter. Men det är inte Pias första erfarenhet av att driva en webbutik.

För 20 år sedan gjorde jag en katalog på min printer och sålde hobbygrejer. Jag fick hjälp av en person som byggde min hemsida i rena html-koder. Det är ganska roligt att tänka på. Men annat är det idag. När jag började undersöka hur jag skulle bära mig åt var jag inne på en sajt som jag själv älskar och såg att det stod “E-handelslösning från Nordisk E-handel” i botten, så jag hörde av mig.

Att starta en e-handel kan kännas utmanande och för somliga kan den utmaningen kännas omöjlig att överkomma. Det viktiga att minnas då är att du ska syssla med det du är bra på och det du inte kan göra, kan någon annan hjälpa dig med.

Innan jag startade Butik PS tvekade jag många gånger. Jag tänkte först att jag var för gammal. Men livet är för kort för att tänka så. Under mina två år med Nordisk E-handel är det många gånger jag har ursäktat mig för att jag har larviga frågor och kan så lite. Men de har varit väldigt hjälpsamma och pedagogiska från start och ingen fråga har varit för dum. Den där stora rädslan jag hade i början försvann ganska snabbt då.

Pia, likt många av våra andra kunder på Nordisk E-handel, behövde hjälp att förverkliga sin dröm. Att driva en e-handel kan öppna en mängd olika dörrar, man behöver bara hjälp att sätta bollen i rullning. Alla behöver inte kunna bygga en egen webbutik. Det viktigaste är att du har en idé kring hur du vill att din e-handel ska se ut, så hjälper vi dig dit.

Möjligheterna är oändliga tycker jag. Det finns ingenting man inte kan göra med en e-handel. Nordisk E-handel har gjort det så enkelt för mig att jag startat en till webbutik. Jag har verkligen fått hjälp med både stort och smått. Det känns tryggt att de inte tycker att någon insats är för liten för att bry sig om och lägga tid på. För mig är den viktigaste egenskapen hos en e-handelspartner just support. En snabb, förstående och vänlig återkoppling är ovärderligt tycker jag.

Vi passade på att fråga Pia vad hennes bästa råd till andra personer som går i e-handelstankar var. Det visade sig att hon bara hade en sak att säga:

Våga. Det är inte svårare än så. Jag är så glad att jag gjort det idag och jag önskar att alla de som gick runt och tvivlade som jag gjorde skulle få lite mod att också ta klivet.

Vi tackar Pia för en fin pratstund och önskar henne all lycka till med hennes fortsatta e-handelsresa. Är du själv nyfiken på hur du går tillväga om du vill starta en webbutik? Hör av dig till oss så kan vi berätta!